شرکت بازرگانی بین المللی شریان تجارت

اطلاعات تماس

00982191319130

سهروردی شمالی، خیابان قندی

Info@sharyanco.com

4 مرحله برای شناسایی و مدیریت ریسک های زنجیره تامین

4 مرحله برای شناسایی و مدیریت ریسک های زنجیره تامین

مدیریت زنجیره تامین (SCM) همچنان به تکامل و تغییر ادامه می‌دهد زیرا جهان همچنان تحت تاثیر پیشرفت‌های تکنولوژیکی، بحران‌های مختلف، شراکت‌ها و دارایی‌های موجود در حال تغییر است که همگی نیاز دائمی به تجزیه و تحلیل ریسک را به همراه دارند. بزرگترین اختلالات زنجیره تامین در قالب آب و هوا، فناوری و رفت و آمد رخ می دهد. در حالی که شرکت ها نمی توانند اختلالاتی مانند آب و هوا را کنترل کنند، با برنامه ریزی و ایجاد استانداردها، می توانند نحوه واکنش آنها را کنترل کنند. مدیریت ریسک یک ضرورت رو به رشد است و اگر به خوبی انجام نشود می تواند بر سازمان تأثیر منفی بگذارد.

نحوه مدیریت ریسک زنجیره تامین

اصول مدیریت ریسک زنجیره تامین (SCRM) که شرکت ها باید به اجرا درآورند عبارتند از:

  1. استفاده از مدل سازی احتمال (تحقیق و تحلیل)

مدل‌های ریسک‌های زنجیره تأمین راهی را به شرکت‌ها می‌دهد تا احتمال و تأثیر بالقوه اختلالات زنجیره تأمین مختلف را تحلیل کنند تا بتوانند تلاش‌های مدیریت ریسک را اولویت‌بندی کنند.

  1. شناسایی، اندازه گیری و اولویت بندی ریسک (تحلیل)

تنها راه برای یک شرکت برای آماده شدن برای اختلالات احتمالی این است که ابتدا عواملی را که در معرض آن هستند درک کند. مدیریت زنجیره تامین شامل ریسک های شناخته شده و ناشناخته است. شرکت‌ها باید تصویر واضحی از ریسک‌های شناخته‌شده ایجاد کنند و سپس خطراتی را که به احتمال زیاد با آن‌ها مواجه هستند، اولویت‌بندی کنند. کدامیک بزرگترین اختلالات را ایجاد می کند؟ شرکت ها باید برنامه ای برای واکنش به محتمل ترین اخلالگران و آنهایی که بیشترین خطر را دارند داشته باشند.

  1. یکپارچه سازی شیوه های مدیریت ریسک (استانداردسازی)

این می تواند به معنای داشتن برنامه ای برای پاسخ به اختلالات یا افزایش انعطاف پذیری زنجیره تامین برای مقابله با محتمل ترین خطرات باشد. به عنوان مثال، اگر از دست دادن یک تامین کننده خاص برای کسب و کار شما ویرانگر است، به دنبال راه هایی باشید که از این فروشنده به طور منحصر به فرد منبع یابی نکنید.

  1. ریسک پوششی با انتخاب محتاطانه در مورد بیمه (تحقیق)

بیمه زنجیره تامین راهی برای به حداقل رساندن خطراتی است که خارج از کنترل شرکت است. کار با تامین کنندگان شخص ثالث به این معنی است که حتی با مدیریت ریسک قوی، شرایطی وجود خواهد داشت که نمی توان پیش بینی کرد. اینجاست که بیمه زنجیره تامین مطرح می شود.

4 مرحله برای شناسایی و مدیریت ریسک های زنجیره تامین

استفاده از مدیریت زنجیره تامین برای کنترل ریسک

اینها برخی از اصول کلیدی SCM هستند که از تحلیل ریسک پشتیبانی می کنند.

  1. تمرکز بر مشتری
  2. نوآوری
  3. همکاری
  4. انعطاف پذیری
  5. فن آوری
  6. چشم انداز جهانی
  7. دید

در نهایت، تغییرات پویایی در بازار وجود دارد که روزانه اتفاق می افتد. شرکت ها باید تاثیر مالی تصمیم گیری خود و نیاز به انعطاف پذیری زنجیره تامین را درک کنند تا اطمینان حاصل شود که محصولات به مقرون به صرفه ترین روش با حداقل ریسک تحویل می شوند. در کنار اصول فوق، یک شرکت باید از این اصول نیز برای مدیریت ریسک استفاده کند:

  1. پایگاه تامین کننده: آنچه مهم است را مشخص کنید
  2. آسیب پذیری: ارزیابی کمبودها
  3. پیامدها: چه عواقبی وجود دارد
  4. کاهش: اجرای برنامه اقدام
  5. هزینه و فایده: ریسک در مقابل پاداش
  6. اقدامات را اندازه گیری کنید: چه کسی چه زمانی چه کاری را انجام می دهد

با استفاده از این استراتژی ها، یک شرکت می تواند برای حذف ریسک های داخلی و خارجی که می تواند منجر به از دست دادن جدی درآمد و شهرت شود، تلاش کند.

علاوه بر این، نوآوری‌ها در یکپارچه‌سازی سیستم داده‌ها، چیزی را ایجاد می‌کنند که امروزه همگام‌سازی نامیده می‌شود، که انعطاف‌پذیری بیشتری را به بخش حمل و نقل فرآیند لجستیک می‌افزاید. MIT synchromodality را اینگونه توصیف می کند:

یک مفهوم زنجیره تامین که استفاده انعطاف پذیر از حالت های حمل و نقل مختلف را بر اساس اطلاعات زمان واقعی یکپارچه می کند. در زمانی که زنجیره‌های تامین جهانی پیچیده و در معرض عدم قطعیت هستند، همگام‌سازی در خط مقدم تحقیق و عمل به‌عنوان ابزاری برای تضمین عملکرد تحویل کارآمد و در نتیجه رقابت‌پذیری زنجیره تامین ظاهر شده است.

Synchromodality خطرات خود را نیز دارد – قیمت سوخت، زیرساخت جاده‌ها و افزایش نگرانی‌های زیست‌محیطی – اما فرصتی است برای کشف راه‌ها و ایده‌های جدید در مورد اینکه چگونه زنجیره تامین جهانی می‌تواند در زمان‌های چالش‌های جدی کار کند.

نویسنده

شریان تجارت

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *